Källe!!!

Nu ska du få din nyårspresent från oss! Tonys Bakverk :D

Skruv

Nu har det skruvats här hemma. Tony har vart igång med den stora maskinen och jag har försökt hålla mig undan. Han har borrat upp spegeln i köket ovanför skänken, Tavellister ovanför sängen och satt upp en rullgardin i sovrummet. Så de rummet nu som ser mest klart ut är nog faktiskt sovrummet om man bortser från alla köks och halluckor som står hej vilt där inne.
Så här blev det i sovrummet i alla fall:
Innan



Efter



Lite skillnad va :)

Titt va ja hitta!

Ett kort på mig när jag va liten.
Hahahaha
Vicken sötis!!!

Sliten

Nu har vi hållit på hela dagen och det går sakta framåt. Man sliter ut benen här hemma när man hoppar häck över kartongerna vart man än ska.
Längtar till detta är färdigt,., Less!

Kaos,.,

Nu har vi kommit ner med mitt pick och pack och vi är helt slut. Ligger här i soffan och bara glor. Inatt ska vi sussa i våra nya madrasser i sängen. Sen i morgon är det bara att röjja vidare. Ser verkligen ut som fan här hemma men de blir nog snart bättre. Så uppdateringarna kanske kommer fortsätta att vara lite dåliga, vågar inte lova nåt annat... Jätte tack till mamma och pappa för all hjälp vi har fått!!!
Nu ska vi slappa vidare,.,
God Natt!

Grattis Pappsen!

Nu har vi firat pappa på födelsedagen oxå. Ingen lugn och ro på självaste julafton heller. Vi har sjungit och vi har fikat. Haft en trevlig stund med andra ord, mamma, pappa, Fredrik, Helena, Tony & jag...
Nu ska de vilas sen är de mera julfirande på G

GOD JUL!!!

Julaftons morgon och jag har vart vaken lääänge. Firat jul på sveden i morse precis som alla andra jular.

Nu packar vi det sista...

Sen drar vi hem till Falun. Det roliga är den här gången att jag inte har en aning om när jag kommer åka dit här näst. Det kommer nog ta nån månad skulle jag tro.
Bye Bye Borås, vi kommer snart tillbaka!!!

Vilken dag!

Har skruvat på dessa luckor till kl va 18. Har då hållt på sen klockan var 8 i morse. Fy fan säger jag bara. Men nu har jag haft lucköppning så de räcker och blir över.
Vi har även hunnit med att slå in alla julklappar och vart ut till svärmor och inkasserat lite julklappar. Jag har smygöppnat en... De var en Leila bok! Leilas Middagstips hette den. Tack svärmor!
Nu ska vi packa för i möra bitti tar vi Plupp och åker hem till Falun över jul. Vi ska ta ett stopp på IKEA i Örebro på vägen upp oxå. Vi måste prova ut sängar som vi ska köpa på vägen ner sen. Ska bli intressant och se om de e mycket folk på IKEA dan innan dopparedan.
Föresten, jag sålde min gamla förlovningsring idag. 300 pix... Tack Ronnie. Nu kan dom pengarna komma bättre till pass än å bara ligga å skräpa i en lödda.
Så här ser köket ut efter min lucköppning



Skåpluckor

I dag ska jag skruva ner alla skåp luckor här i hemmet. De e så att vi ska renovera i köket sen och lämna in luckorna för målning. Men innan de så måste gångjärnen vara rena och fina oxå. De är de som är mitt jobb idag. Massa skruvar blir de. Så idag blir de ingen sovmorgon heller. Bara att sätta fart, för jag ska ner och käka lunch med Tony sen.

Nu e kvällen avslutad

De har vart en myysig kväll med goda skratt. Kvällen avslutade vi med att spela lite Boom Blox på Wii. De e sköj de!

Glöggparty pågår...


Happy

Om ni visste va Dalkullan e glá. Har just pratat med Gun-Britt på Attendo här i Borås. Vi hade talats vid redan i höstas och ville gärna ha mig på en gång. Men nu är jag här nere och har haft en fin pratstund med henne. Precis som då var hon väldigt intresserad. Så jag ska börja jobba lite x-tra 4-5 Januari går jag into. Å sen nån kväll oxå. Måste gå lite mer intro nu för att de håller på med dessa tidsmätningar,., hahaha. Från de ena stället till de andra! Ah jag e väldigt glad i alla fall!

Tvätt,städ & bak

De är schemat för idag det. De är bara att sätta igång. Började dagen med våran ny gjorda julskinka och vörtbröd. De var mumma de ska ni veta. Vi får antagligen besök i em. Tonys kompis Rolle. Vi ska dricka lite glögg å mysa lite.

Lite snusk...

...så här på eftermiddagen måste jag ju bjuda på oxå. En fantastisk film!!!
Nu ska jag lämna er ifred för idag... Ha dä!!!

Så här fin blev den...

Ser ni vilket underverk!
Just i detta NU står min man å skalar potatis i köket medan jag sitter här och uppdaterar er. De är dags för kvällsmat som skall avnjutas med en flaska rött ikväll. Köttfrestelse står på menyn. De e götta de mä!!!
Här kommer en förebild på den... den har nyss fått en skjuts in i ugnen..

Ha en fantastisk kväll för de ska vi ha!

Årets Julskinka

Så var de dags för familjen Bådenlid Buller att göra julskinka. Tony fick fixa med att ta bort svål så jag fick ha mina fingrar i behåll, tack älskling. Vi får se om vår blandning med Jonnys- och Västerviskssenap gör succé. Lite bilder från förberedelserna kommer här! Bara att ta för er...
Pensling
Ströbröd
Mumma
Om 30 minuter får ni se om den blev lyckad!!!


Atchooo!!!

Fortfarande förkyld. De e jobbigt. Blir slut av att ta mig från soffan till köket. hade hoppats på en promenad till stan idag men de e kört. Vi fick ta bilen istället. Kikade i lite affärer och åt lunch på Jensens. Skulle ha sålt min fd förlovningsring oxå men mitt smartskaft hade glömt den hemma! Förstår inte varför den ska ligga hemma å skräpa när jag aldrig mer ska ha på mig den. Så då tar jag hellre lite pengar...Vart glá när jag såg att apoteket var öppet i stan oxå. Shoppade lite små bra å ha grejjer. Är trött på att vara ständigt täppt i näsan!
Så dagen shopping vart det här livsviktiga sakerna
De här e good shit!!!

Nu har vi kommit hem...

... från en helmysig kväll. Vi åt på en Indisk restaurang i stan som heter Yoghi. Det var super gött! Jag åt en rätt som hette Lamb Madras, vitlöks naanbröd å nån sås till. Därefter gick vi till Espressohouse, tog en latte och en pecannötspaj. De var oxå mumma de! Sen vart de bion. Filmen var väldigt bra, men jag tycker i alla fall att 1:an var bäst. Den scenen där hon ger igen med samma mynt på sin förmyndare är så bra så jag kan dö! Å så köpte vi cola å popcorn, Min dag var räddad! Å va jag var glá!!!
Samlat lite bilder från kvällen ni kan avnjuta...
Lamb Madras
Tony åt upp resterade av min mat... Min lilla gris ;)
Jag skulle prompt in på de sk Tomteland på Stora Torget
Göttans!!!
Ser ni så stolt jag är!!! Lyckliga flicka!!!
God Natt... Nu fortsätter myskvällen...
I morgon ska de borras här hemma

Snart kommer han...

... och hämtar upp mig. Vi ska åka till posten å skicka iväg ett par örhängen jag sålt på tradera. Sen bär de av till stan för fredagsmys. Vi ska äta ute idag... lite Indiskt de e götta de! Å så e de ju bion då. Med popcorn och cola. Står fortfarande fast i mitt beslut om kvällen snacks. Sen e de bara storleken kvar jag ska bestämma. Kan slå på stor då bion e gratis. Tony fick 2 biljetter av jobbet igår. Tack Hemtex!!!

Blivande Högskolestudent

Trodde man skulle få lite lugn och ro jag innan studierna börjar 18 Januari. Men så är icke fallet. De ska tydligen börjas redan nu. Unde mina år på skolan så ska jag skriva en sk yrkesdagbok, fråga mig inte varför för de vet ja inte. Nu innan har jag fått lite frågor som jag ska svara på:
  • Varför vill du bli lärare?
  • Varför valde du Högskolan i Borås?
  • Vilka minnen har du från din egen tid i förskolan och grundskolan?
  • Vilka slags pedagoger har du mött? Välj ut någon av de pedagoger du mött som du minns som en bra pedagog. Välj även ut någon av pedagogerna du minns som en dålig pedagog. Fundera över och beskriv varför du tyckte att han/hon var en bra respektive dålig. Hur vill du beskriva likheter och skillnader mellan pedagogerna? Hur har dessa möten påverkat ditt yrkesval?
Ojojoj hur ska man kunna minnas allt de där och formulera ska vi inte tala om! De enda jag kommer ihåg är att de fanns en dagisfröken jag inte tålde som hette Åsa. Jag kom alltid först till dagis och var de hon som öppnade så satte jag mig å grät i hörsoffan till nåt annat barn kom. Hon kläckte ägg i huvudet på mig också. De tyckte hon var roligt när vi skulle baka. De gjorde lite ont kan jag säga! De andra jag kommer ihåg att på samlingarna ibland så lnöt de ihop mina strumpbyxor vid fötterna så jag skulle sitta still. Täck om de här sakerna skulle ske idag vilka rubriker de skulle få. Men de är de enda jag kommer ihåg från min dagistid, just dom två händelserna.
Aja de ska bli intressant och se hur jag får ihop de där.
De ska även läsas böcker innan de startar. Även där lite frågeställningar. Herre gud va har jag gett mig in på!!!

Jag ska då läsa Att fånga lärarens arbete. Bilder av verksamhetsarbete i förskola och skola. Samt Svinalängorna.Till den boken ska de funderas och reflekteras till det första studiegrupps mötet. Även det ska skriva i den så kallade Yrkesdagboken... Va fan e de... ska man bara ta ett block å skriva i så blir de en sån eller vadå???
De jag sk fundera och reflektera över är:
  • Klsstilhörighet
  • Genus (va de betyder har jag ingen aning om!)
  • Utanförskap
  • Barndomsbegreppet
  • Relation mellan barn och vuxen
  • Makt
Va har jag gett mig in på de e frågan de. Men de blir nog bättre när man vet hur man ska göra, eller???
Åh dom ser så roliga ut.. Vill läsa båda två i sträck NU!!!!!!!

Not..


Bio ikväll!

Jag och Tony ska på bio ikväll. De ska bli mysigt. Ikväll är de tredje och sista Millenniumfilmen som står på tapeten, Luftslottet som sprängdes. Det var meningen att vi skulle sett Bröllopsfotografen men den slutade gå igår. Attans! Ikväll vill jag nog köpa en stor cola och popcorn. tycker alltid att det ser så gott ut när andra äter det. Själv brukar jag köpa med lösgodis in å sen sitta å fundera på att inte prassla för mycket.
Är lite bättre i min sjuka idag tror jag. Täppt i däsan bara men de får man ta. Ska bara slappa idag. Igår tog jag tag i spisen å putsade och fejjade. Den vart så fin så fin!
Nu e de våra bästa år så de ska jag kika på en stund...

Snörvel

Jaha,., Då har man blitt sjukt. Ajsingbajsing!

Vintern e här !!!

Helena i vinterskrud

En dag på stan...

Idag vart de ingen sovmorgon inte. I vanliga fall brukar jag göra i ordning frukosten till Tony och mig. Sen när han ska åka till jobbet så kryper jag ner i sängen igen. Men inte idag. Skulle till Knalleland å kika lite. De bidde ett nagellack, fotfil å en mascara. Mötte upp Tony vid 12. Vi käkade lunch tillsammans oxå de va musigt!
Fäsk, potäter å sås. Mumma...
Nu ska här slappas

Årets julpynt

Tony har julpyntat hemma. Vi har ingen julgran i år. Men vi har en motor!

Macotacogratäng

Säkert ingen som bryr sig, men jag slänger upp ett recept i alla fall för de va götta
Helenas Macotacogratäng (ca 6 pers)
Recept: 200grader 30 min
Övergivna mackisar ca 1 liter (färdigkokta)
500g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½dl jalapenos
3 dl riven ost
Äggstanning:
3 dl Mjölk
3 ägg
½ tsk salt


Ni får lista ut hur fan man gör själva för de orkar jag inte skriva. Smaklig måltid!

Hemmafrun fortsätter

Idag är det toaletten, sovrummet och hallens tur å blir lite städade. Har iof bara hallen kvar. Stod vid 11 idag och förberedde middagen. Jag måste ha ramlat å slagit i huvvet på nå vis, hahaha. Idag serveras det Markarontacogratäng starkt å gött med myyycke vitlök. Vem vet jag kanske lägger upp en bild på min vackra kreation sen. Nu måste jag städa vidare innan mannen kommer hem...

Nu har jag vart så duktigt och städat...

Och så här blev resultatet. Nu ser ni lite mer hur vi bor oxå :)
Titt så fint :)

Städartagen

Håller på å dammar å städar lite här hemma. Har riktakt in mig på vardagsrummet idag. Har även packat upp alla mina kläder å hängt upp dom i garderoben.
Tänkte att jag skulle visa va jag fick av Tony i födelsedagspresent oxå. En fick mig alldeles tårögd...
Min nya älskade mobil:
Små söta läppglans:

Pepparkaksmys

Hej där Borås callig! Idag har vi vart ute på Knalleland en sväng å handlat julklappar till svärmor. Tony e förkyld så vi åkte hem efter en stund. Ställde mig å baka lite pepparkaker. vissa brända vissa inte, men gott luktade de å de var ju det jag var ute efter. I morgon ska Tony till jobbet och då har jag en hel dag för mig själv. Skönt å va lite själv för se e så kul när han kommer hem igen.

Idolbild så inte mina nära och kära glömmer mig ;)


Väntar på tåget...

Packar det sista. Tåget går om en timme. Ska blir skönt. Få åka ner å fatta allt som har skett och kommer att ske. Har inte fattat att jag inte ska jobba mer mm.

Dagen började bra...

Gördis gick igenom så nu ska jag försöka sälja na,., hon var sååå duktig och doktorn knackade å hade sig. Fick en anmärkning bara på den där linsen jag pratade om i förra inlägget. Men vi behövde inte komma tillbaka :)
Å så nu vände min lycka,., Exet ringde om att min fd svärmor hade dött i morse. Usch va de va jobbigt,., Barbro var ju så snäll å gullig :( Förstog att de va nått allvarlig när han ringde för jag kände igen rösten. Har hört den förut... Nä nu vart de ingen bra dag...

Nu va de slut på sötebrödsdagarna...

Har tydligen kommit in på högskola. Vet inte riktigt va jag ska säga. Har nog fått en smärre chock. Känner liksom ingenting just nu. Lite rädd kanske. Ekonomi mm. De är en heeelt ny värld som kommer att öppna sig med allt som har hållit på sen i sensommras. Känns som om jag har kastat mig ut i ett flygplan utan nån som helst tillstymmelse till fallskärm. Men de e nog bra för mig. Våga chansa. Måste bara intala mig det nu.
Har nyss skickat in ansökningar till CSN. Helena ska gå på bidrag. Fattig som en lus kommer man va. Men en högskoleexamen sitter ju aldrig fel, eller?
Usch nu ska jag sluta älta de här i mitt huvud och vara glad och stolt... För de e jag nog innerst inne fast jag inte riktigt visar det.
I morgon ska jag med Gördis till den årliga hälsokontrollen appropå ingenting. De ska bli intressant å se hur hon sköter sig. Hon har ju haft lite problem med magen... Mycke gaser, så nu har jag ändrat kosten lite bara för det här. För jag bryr mig inte om hon fiser illa annars men inte när hon ska på sådana besök inte... Hon har spräckt en lins oxå på ena ögat. Så de kommer dom nog vara lite bekymrade över tror pappa. Men hon kan nog kanske flörta sig ur de. har hon ju en sårproblematik oxå men de får ju gärna gamlingar. Inkontinensen tror jag inte ska va några problem. Jag tycker ju bättre om fotbadet jag få nu än helduschen man fick förrut... Burr!! Men hon kan nog kanske flörta sig ur de.
Nu är de strax god natt och good bye för mig. Ska bara kika om de kommit ut nåt nytt avsnitt av gossip girl på http://ch131.com/ . De är en bra sida där man kan kika serier bla utan att ladda ner.
Summa sumarum stort GRATTIS till mig,.,

Flyttstädning på schemat

Ojojoj va vi har städat å donat idag Minna, Lisa och jag. Lisa hade gjort massäck med kaffe, cola, mackor, kakor å lussebullar. De behövdes... Känns skönt att gjort nå vettigt av dagen.


Åh titta vilken hääärlig hårboll jag hittade i deras golvbrunn. La den i en burk så jag kunde behålla den... Den var ju sååå fiiiin!!!

Visst va den fantastisk!

Tack så jättemycke!!!

För alla fina presenter och gratulationer. Fick hem ett blombud idag oxå från min älskade Tony. Underbara blommor och en liten björn samt fina ord, så fina som bara han kan...Älskar dig!!!
Av Lisa fick jag en helt underbar egokalender som ska pryda köket i Borås sen ska ni veta. Skitroligt!!!
Av la familia fick jag en kryddburk med muttrar och ett kuvert med lite pänge.. De tackar jag jätte mycket för oxå :)
Bjöd på princesstårta på jobbet idag till mina underbara kollegor på vån 4 å 3. Pensionärerna fick med och man vart poppis hela kvällen,., hahaha. fick en chokladkartong av en av mina tanter med ett kort till som hon hade skrivit så fint på. Maggan kom med en chokladkartong oxå då vart de björnkram. Morsan e för go. Tack Martan!!! Jobbmorsan nummer 2 slog en pling å sjöng förjävligt Tack Magise!!!
Nu ska jag bara njuta av kvällen i min ensamhet. Hade hellre vart i Borås å fått den obligatoriska pannkakstårtan men min födelsedag här hemma vart tipp topp den med... Go natt!!!

Va e de för en da???

E de en vanli dag??? Nä de e ingen vanli da för de e Helenös födelseda!!!

HURRA HURRA HURRA!!!




1 år kvar till 30, FY FAN!!!

Fredagsmys hos MissMartin

De vad som stod på schemat idag. Först va vi med Martins brorsdotter Thea på Sveden. hon hade Krim så de va mysigt å stå där å pussa lite på honom. Sen bar de iväg till Hemköp och American Take Away. En riktig flöttardag... Ajabajja!!! Därefter va de matkoma till Idol och nu ligger jag i sängen med bort domnad arm. Har talat för länge med mitt hjärta så armen somnade.
Eric är den givna vinnaren helt klart!

Hemma

Nu har man äntligen kommit hem från Tällberg. De har både vart roligt, skönt och jobbigt. Mycket info under hela dagarna. Väldigt sköt att kunna stänga in sig på rummet och bara höra sig själv andas ingen som stör. Fantastiskt. Nu ska jag bara ta de lugnt ikväll är dödstrött!

RSS 2.0